POKERIGRE.RS

ONLINE POKER IGRE, STRATEGIJE I BONUSI

bwin srbija

Podela Pota-Split pot u Texas Holdem pokeru

Unapredite sopstvenu igru, predlozi kako da budete uspešniji igrač.

Podela Pota-Split pot u Texas Holdem pokeru

Postod PokerIgrac » 22 Dec 2009, 15:15

Većina igrača zna u kojim slučajevima će više igrača podeliti dobitak jer imaju istu kombinaciju. Primetio sam na turnirima nekoliko situacija gde su igrači gubili do tada uložene čipove u pot jer nisu prepoznali split pot i odustali kada bi protivnik uložio veliki iznos. Ovo je obavezno "štivo" svakog poker igrača pre nego zaigra za novac pa zato budite sigurni da prepoznate navedenu situaciju-i eventualno profitirate hvatajući "na prepad" protivnika ali svakako da ne izgubite do tada uloženo...
Situacija koja se desila na 1 od turnira Bitke foruma je sledeća (mislim da su u potu bila 3 igrača-2 protivnika i 1 naš) a karte su redom izlazile ovako: 2-2-2-2-A i jedan od protivničkih igrača je uložio All in nakon rivera (poslednje karte) a preostala dva su odustali??? Ovo je klasičan primer kada je pot ničiji-ili svačiji tj. Split Pot jer u računanju dobitnih kombinacija gleda se ukupno 5 karata, računa se najjača kombinacija vaše 2+3 zajedničke, vaše 1+4 zajedničke ili svih 5 zajedničkih-kao u ovom primeru. Znači svaki igrač je sastavio kombinaciju "Poker" tj. četiri dvojke i ima A kao najjaču kartu-Kickera. I u slučaju da imate karte npr. 3-7, a protivnik drži A-A-nema nikakve razlike, pot se deli.

Kod skale-Straight kombinacije u slučaju da svih 5 zajedničkih karata sačini ovu kombinaciju- a niko ne drži jaču kartu kako bi sastavio veću skalu pot je takođe podeljen, jer već imamo 5 karata koje čine kombinaciju tako da u tom slučaju ne postoji kicker karta. Sigurna podela pota je sledeći primer karata na stolu: 10-J-Q-K-A
naravno da morate voditi računa da ne postoji 3 ili više karata u istoj boji koje će nekome omogućiti sastavljanje jače-Flush kombinacije.

Kod boje-Flush kod ove kombinacije je bitna jačina karata koje je sastavljaju-u slučaju da više igrača ima Boju.
Pot će biti podeljen u slučaju kada koristite svih 5 zajedničkih karata npr. 4-7-9-K-A sve u :hea a nijedan od igrača nema u ruci jaču kartu od nasjlabije na stolu. U ovom slučaju igrač koji bi sigurno odneo Pot jeste onaj koji drži Q :hea ali isto tako ukoliko vi imate 5 :hea a vaš protivnik 3 :hea pot ćete odneti zbog jače Flush kombinacije. Nadam se da je jasno, mada slične kombinacije karata na stolu znaju biti itekako varljive. Retko se dešava ali svako ko malo češće igra primetio je nešto slično.

Kod svih kombinacija važno je imati na umu da ih čini ukupno 5 karata-u raznim varijantama i da softver automatski računa najjaču koju svako poseduje. U slučaju da se na stolu nadju sledeće karte A-A-K-K-Q a niko od igrača nema A ili K u ruci, onda je pot podeljen jer svi sastavljaju 2 para A i K i imaju 5 kartu (Kicker) zajedničku-Q.

Nadam se da će biti jasno onima koji do sada nisu znali ovakve primere; a ako neko ima pitanja ili sličnih situacija za obrazložiti-pomenuti neka se slobodno nadoveže u nastavku.

Pozz
Korisnikov avatar
PokerIgrac
Site Admin

Pridružio se: 22 Sep 2009, 21:33

Re: Podela Pota-Split pot u Texas Holdem pokeru

Postod straja » 22 Dec 2009, 19:26

ima nesto sto ja ne razumijem, medzutim kako rjetko igram to , a besplatno je nisam mnogo obracao paznju.ali u svakom slucaju kad si postavio ovu rubriku bolje da znam nego da ne znam.naime od 19 sati ima freeroll omaha koja se razlikuje od klasicne po jednom detalju. ponekada se odigra ruka i covjek koji je imao slabije karte nije izgubio nego mu ostaju zetoni i pise mu best low hand.sta to znaci , zasto nije izgubio i u kojim slucajevima je to tako . ne razumijem. :fish :?:
straja
Bomb
Bomb

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:44

Postod PokerIgrac » 22 Dec 2009, 20:38

Sad mešamo Babe i Žabe ali važna stvar je što si me uspeo nagovoriti da napišem post i na tu temu. Nekome sam davno obećao i evo sada konačno-radi se o igri Omaha H/L a pravila pogledajte ovde-za sve nejasnoće stojim na raspolaganju.

:all
Korisnikov avatar
PokerIgrac
Site Admin

Postod kkrkoo » 09 Jan 2010, 17:14

A hajde objasni mi ovo, kako se moze desiti da npr ja imam jednu 5 a dvije su na stolu a racunar mi ne uzima triling, nego stavlja 1 par, dakle jednu 5 mi izbacuje? To mi se desilo neki dan, dakle uzimao mi je par ili dva para sad se ne sjecam tacno, ali znam da su bile tri 5, a nije ih uzimao kao triling.

ps: mislim da se radilo o omaha pokeru..

Ili ista stvar imam AAK7, dole izadje jos jedan Kralj, i ne dobivam 2 para AA i KK, nego samo AAK72
kkrkoo
Rock
Rock

Pridružio se: 25 Nov 2009, 21:42

Postod straja » 10 Jan 2010, 10:23

mislim da znam o cemu pricas . ako si u ruci imao 3 petice racunaju ti se samo dvije zato jer se u omahi za razliku od texas holdena racunaju samo dvije karte iz ruke. ne mozes uzeti tri ili cetri. uvijek iz pota idu tri karte , a iz ruke dvije najjace. u holdenu mozes uzeti iz pota svih pet . u tome se omaha razlikuje. i mene je to bunilo kada sam tek poceo da igram omahu.ali zato ti je najlakse da pogledas sta si u donjem desnom uglu da se nev zabunis pa racunas da si jaci nego sto u stvari jkesi. valjda sam uspio objasniti , ako nisam ponovi pitanje Q.Q. . on ce ti mozdfa bolje objasniti. on igra stalno omahu.pozdrav :fish
straja
Bomb
Bomb

Pridružio se: 01 Nov 2009, 21:44

Postod PokerIgrac » 10 Jan 2010, 12:22

U ovoj gore navedenoj situaciji-s peticama... nisam siguran da je bilo tako kao što si napisao... Ukoliko su bile 2 na stolu, a ti držiš treću-nema razloga da ne prizna 3 iste kao kombinaciju tj. triling.
Kod situacije s AAK7 u ruci, kao što je straja spomenuo-računaju se "samo" 2 karte koje držiš, tako ako bi se pojavio K na stolu imao bi par K-K ali jači već imaš u ruci (A-A) tako da će to biti tvoja najjača ruka. Ali ukoliko bi bila 2 K na stolu, onda bi imao 3 iste s najjačim kickerom-A. Malo je zeznuto u početku sve razumeti ali verujem da vremenom hoćeš... kad nešto treba-slobodno pitaj.
Pozdrav
Korisnikov avatar
PokerIgrac
Site Admin

Postod gbauer13 » 13 Jan 2010, 07:03

Da da -- zajebana je omaha ... i ja sam na pocetku pravio greske ...

Imam u ruci KQJ10 .... a na stolu bilo AAAK2 ...
Nakon rivera ovaj ide all in pa si mislim pa ajde ako imas A vozi imam i ja "full"... :)
A malo sutra .. ovaj vozi sa par 99 u ruci .. nemam ja full jer moram koristiti tačno 2 karti sa ruke a tada imam najjače AAAKQ ...

Ista situacija ako su četiri srca na mizi a ti imaš A srce u ruci, namaš najjači flush ako nemaš još jednog srca u ruci jer moraš koristiti točno 2 karte sa ruke i 3 sa mize...

Zanimljiva je ta omaha ... ali ako puno igras mislim, da se puno lakše dolazi do zarade, pogotova na manjim limitima jer ima tu puno fisheva koji ni tačno ne znaju pravila (drži tris u rusi i raisa ko... :))
Korisnikov avatar
gbauer13
Calling Station
Calling Station

Pridružio se: 23 Nov 2009, 17:37

Povratak na Saveti i strategije